Blogini sisältää pieniä löytöjä joita olen tehnyt netissä liikkuessani. Laadukkaat, esteettiset ja hyvin toimivat tuotteet saavat minut ilahtumaan ja moni sellainen on päässyt myös tänne.

tiistai 4. lokakuuta 2011

Mutakakku



















Kookosmutakakku

100 g tummaa suklaata
100 g voita
2 kpl kananmunia
1 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
2 rkl kookossiirappia

2 dl vispikermaa
1 rkl kookossiirappia
1 tl vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää kookossiirapin kanssa vaahtoon. Sekoita varovaisesti. Kaada seos voideltuun ja jauhoitettuun irtopohjavuokaan (läpimitaltaan 20 cm). Voit laittaa pohjalle myös leivinpaperia.

Paista uunissa n. 12-13 minuuttia. Mutakakku jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa. Koristele kakku sirottelemalla sen päälle tomusokeria. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta kookossiirapilla sekä vaniljasokerilla. Tarjoa mutakakun kanssa.


Mutakakku vadelmilla

200 g voita
4 kananmunaa
4 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
6 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
130 g suklaata rouheena

Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään ja vatkaa ne vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita se munasokeriseokseen. Lisää kuivat aineet sekä puolet rouhitusta suklaasta, sekoita hyvin ja kippaa taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, niin että sen reunat kovettuvat, mutta keskus jää löysäksi. Anna kakun jähmettyä kunnolla, mieluiten yön yli, ja koristele se ennen tarjoilua lopulla suklaarouheella. Tarjoile sokeroimattomien vadelmien ja ehkä jäätelön kanssa.

Ohjeet Paulig.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti