Blogini sisältää pieniä löytöjä joita olen tehnyt netissä liikkuessani. Laadukkaat, esteettiset ja hyvin toimivat tuotteet saavat minut ilahtumaan ja moni sellainen on päässyt myös tänne.

tiistai 27. syyskuuta 2011


Vaaleanpunainen prinsessakakku

Vaaleanpunainen prinsessakakku


Ainekset
4 munaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Vaniljatäyte
2 dl maitoa
2 keltuaista
1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
1 rkl perunajauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
4½ dl kuohukermaa


Kuorrutus
500 g mantelimassaa
3 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia

Marsipaanikruunu
50 g vihreää marsipaania


Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pyöreä vuoka (halkaisija noin 22 cm).

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

Paista ritilällä uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Anna levätä vuoassa 5 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä.

Vatkaa vaniljatäytteen ainekset, vaniljasokeria ja kermaa lukuun ottamatta, ruostumattomassa kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on saennut. Lisää vaniljasokeri. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja sekoita vaahto jäähtyneen vaniljatäytteen joukkoon. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Levitä hilloa kahden kakkulevyn päälle. Jaa puolet vaniljatäytteestä näille kakkulevyille. Yhdistä kaikki kakkulevyt. Levitä loput vaniljatäytteestä kakun päälle ja reunoille. Levitä eniten täytettä kakun keskelle, jotta kakusta tulee ”pullamainen”.

Sekoita mantelimassaan tomusokeri ja siirappi.

Kauli mantelimassa muovikelmun välissä ohueksi, pyöreäksi, koko kakun peittäväksi levyksi. Kääri levy kakun ympärille. Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria. Koristele kruunulla.



Reseptin on laatinut Dansukker

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti